De leukste dingen om te doen in Nederland met mooi weer!

De leukste dingen om te doen in Nederland met mooi weer!

Nederland is een geweldig land om in te leven, en dat geldt zeker ook voor de zomer. Er zijn tal van leuke dingen te doen met mooi weer, en in dit blog zullen we er een aantal bespreken.

Allereerst kun je natuurlijk gaan genieten van het mooie weer door lekker buiten te gaan zitten. Er is niets fijner dan in de zon te zitten met een goed boek of een lekker drankje. Ook kun je natuurlijk lekker gaan wandelen of fietsen in het mooie weer, en genieten van de natuur die Nederland te bieden heeft.

Voor de sportieve mensen onder ons is er ook genoeg te doen in de zomer. Zo kun je gaan tennissen, golfen of voetballen. Of wat dacht je van een dagje naar het strand? In Nederland hebben we namelijk tal van mooie stranden, dus je hoeft nooit ver te reizen voor een fijne dag aan het water.

Wil je liever wat meer ondernemen? Dan is een dagje uit naar een pretpark of dierentuin een leuk idee. Of wat dacht je van een bezoek aan een van de vele musea die Nederland rijk is? Er is altijd wel iets leuks te doen in ons mooie land!

Leuke gebieden om te wandelen

-Nationaal Park De Hoge Veluwe

met meer dan 5500 hectare is dit het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. In het park vind je onder andere prachtige heidevelden, bossen, kronkelende beekjes en woeste rivieren. Er zijn ook verschillende dieren te spotten, van reeën tot vossen. Je kunt het park verkennen per fiets of te voet, maar ook met een safaritrips in een open jeep.

-Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Dit Nationaal Park is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet door het park, zodat je de mooiste plekjes kunt ontdekken. Tijdens je wandeling of fietstocht kom je langs pittoreske dorpjes, heidevelden, beekjes en bossen. Je kunt ook een kano of SUP huren om de Utrechtse Heuvelrug vanaf het water te verkennen.

-Maasduinen Nationaal Park

Dit park ligt in het noorden van Limburg en bestaat uit heidevelden, bossen, duinruggen en vennen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet, zodat je het park op je eigen tempo kunt verkennen. Tijdens je wandeling of fietstocht kun je genieten van de prachtige natuur en onderweg verschillende dieren spotten, van vogels tot reeën.

-Kinderdijk

Kinderdijk is een werelderfgoed en bestaat uit 19 molens die water uit de rivier de Lek afvoeren. Het is een prachtig gebied om te wandelen of te fietsen en je kunt de molens van dichtbij bekijken. Er is ook een museum over de molens en het waterbeheer in Nederland.

-Keukenhof

Keukenhof is een park dat ieder jaar in de lente geopend is. Het park staat vol met tulpen en is een prachtige plek om een wandeling te maken. Er is ook een bloemenmarkt, een park met beelden en een museum over de tulpen.

Leuke steden om te bezoeken:

-Amsterdam

Dit is de hoofdstad van Nederland en er is van alles te doen. Je kunt een wandeling maken door het historische centrum, een boottocht door de grachten maken, de Anne Frankhuis bezoeken of een rondleiding door het Rijksmuseum doen. Er zijn ook veel leuke winkels, restaurants en cafes. Toeristen kunnen in Amsterdam niet om de grachten heen. Er zijn meer dan 100 kilometer aan grachten in de stad, en daarover zijn meer dan 1500 bruggen gebouwd. Op een mooie zomerdag is het heerlijk om de stad per fiets of te voet te verkennen en onderweg een aantal van deze bruggen te bewond

-Rotterdam

Rotterdam is een havenstad en er is van alles te zien en te doen. Je kunt een wandeling maken langs de haven, de Euromast beklimmen, een boottocht door de grachten maken of een rondleiding door het maritiem museum doen. Er zijn ook veel leuke winkels, restaurants en cafes.

-Utrecht

Utrecht is een historische stad en er is van alles te bezichtigen. Je kunt een wandeling maken door het historische centrum, een boottocht door de grachten maken, de Domtoren beklimmen of een rondleiding door het Nederlands Spoorwegmuseum doen. Er zijn ook veel leuke winkels, restaurants en cafes.

Leuke stranden:

-Zandvoort

Dit is een strandstad in de provincie Noord-Holland. Het strand is gelegen aan de Noordzee en er zijn verschillende strandpaviljoens waar je iets kunt drinken of eten. Er is ook een surfschool, zodat je kunt leren surfen. In de zomermaanden is het erg druk op het strand.

-Bloemendaal aan Zee

Dit is een strand dat iets rustiger is dan Zandvoort. Er zijn strandtenten en terrasjes waar je kunt eten en drinken. Ook hier is een surfschool. Het is een mooi strand om te wandelen en te relaxen.

-Bergen aan Zee

Dit strand ligt in de plaats Bergen in de provincie Noord-Holland. Het is een klein, rustig strand met een mooie boulevard. Er zijn geen grote strandpaviljoens, maar wel kleine terrasjes en een ijssalon. Het is een fijn strand om even helemaal tot rust te komen.

Leuke musea:

-Rijksmuseum

– Mauritshuis in Den Haag

– Drents Museum in Assen

– Frans Hals Museum in Haarlem

Wat te doen in deze musea?

Als je het Rijksmuseum in Amsterdam bezoekt, mag je de Nachtwacht van Rembrandt niet missen. Dit schilderij is het meest bekende kunstwerk van Nederland en staat sinds 1808 in het Rijksmuseum. Ook het Mauritshuis in Den Haag is een bezoekje waard. In dit museum hangt het beroemde schilderij Het meisje met de parel van Johannes Vermeer. In het Drents Museum in Assen kun je alles leren over de prehistorie van Drenthe. In het Frans Hals Museum in Haarlem kun je het werk bewonderen van de gelijknamige schilder. Frans Hals is vooral bekend van zijn portretten.

Geef een reactie