Bijzondere weetjes over enkele bekende Nederlanders

Bijzondere weetjes over enkele bekende Nederlanders

In Nederland kennen we allemaal wel bekende Nederlanders. Van wereldberoemde voetballers tot aan bekende schrijvers en acteurs. Maar hoever ken je deze bekende Nederlanders eigenlijk? In dit blog geven we je een aantal bijzondere weetjes over enkele bekende Nederlanders.

Wist jij dit al over deze BN'ers?

Wist je bijvoorbeeld dat de wereldberoemde schrijver Anne Frank eigenlijk Annelies of Annemarie heette? Haar vader gaf haar de bijnaam Anne omdat zijn moeder ook Anne heette.

Wist je ook dat de bekende Nederlandse acteur Rutger Hauer eigenlijk Rutter is? Zijn ouders besloten om zijn naam officieel te veranderen toen hij vijf jaar was.

Een andere bekende Nederlander is Bram Stoker, de schrijver van de bekende horrorroman Dracula. Deze schrijver komt echter niet uit Nederland, maar uit Ierland.

Wist je dat de bekende Nederlandse zanger Herman Brood ooit een grote drugsverslaving had? Hij stopte uiteindelijk met drugs toen zijn vriendin zwanger werd.

Ook de bekende Nederlandse schrijver Jan Wolkers was verslaafd aan drugs. Hij schreef onder andere het boek Turks fruit, dat later werd verfilmd.

Wist je dat de Nederlandse koningin Beatrix eigenlijk Bernhardina heette? Ze kreeg de naam Beatrix toen ze klein was, omdat ze zo graag ballet danste.

Wist je dat de bekende Nederlandse schrijfster Connie Palmen eigenlijk Conny is? Ze besloot haar naam te veranderen toen ze een boek ging schrijven, omdat ze dan anoniem zou zijn.

 

Bijzondere woningen van de BN'ers

Bekende Nederlanders hebben niet alleen bijzondere namen, maar ook bijzondere woningen.

De bekende Nederlandse schrijver Jan Wolkers woonde bijvoorbeeld in een kasteel in Frankrijk. Het kasteel had twaalf slaapkamers en een eigen bibliotheek.

Ook de bekende Nederlandse voetballer Ruud Gullit woonde in een kasteel. Het kasteel had vier slaapkamers, een eigen fitnessruimte en een zwembad.

De bekende Nederlandse schrijver Jan Cremer woonde in een klooster in Spanje. Het klooster had twintig kamers en een eigen kapel.

We hopen dat je wat hebt geleerd van deze bijzondere weetjes over bekende Nederlanders. Laat ons weten in de comments welke weetjes je het meest interessant vond!

Geef een reactie