Je kansen op de werkvloer verhogen doe je zo

Je kansen op de werkvloer verhogen doe je zo

Als je met plezier gaat werken, gaat het werk eens zo makkelijk en sta je er veel minder bij stil. Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat jij daarvoor de nodige inspanningen moet leveren. Hopelijk worden die dan ook door je werkgever gewaardeerd. Wil jij je kansen op de werkvloer verhogen, lees dan snel verder.

Stel je positief op

Niemand die er wat aan heeft wanneer jij tijdens de werktijd voortdurend humeurig rondloopt en op alles wel iets aan te merken hebt. Je collega's en werkgever zullen dit gedrag al snel afkeuren en dat zal dan ook gevolgen hebben voor de kansen die je zult krijgen. Maak van iedere werkdag een leuke werkdag, ook al lijkt alles je tegen te gaan. Zijn er zaken die zouden kunnen bijdragen aan een leukere werksfeer? Wat houd je tegen om hier zelf het voortouw in te nemen? Wie bijdraagt aan een goede sfeer zal van de werkgever op de nodige erkenning kunnen rekenen. Tevreden werknemers zijn goede werknemers en dat weet je baas ook.

Zet collegialiteit en loyaliteit hoog in je agenda

Teamwork makes the dream work, het is een huizenhoog cliché, maar wel correct. Een positieve instelling naar de collega's toe en een toewijding naar het bedrijf zullen voor jou het verschil maken bij je werkgever. Wie positief tegenover anderen en tegenover het bedrijf staat, wordt gezien als een ambassadeur van de onderneming en dit zal niet onopgemerkt blijven. Niemand die zegt dat je baan je hele leven moet in beslag nemen, maar de arbeidstijd kun je beter zo productief en positief mogelijk doorbrengen. Let er maar eens op dat wanneer jij dit doet, je collega's en leidinggevenden automatisch je voorbeeld zullen volgen.

Toon de beste versie van jezelf

Je hebt je professionele en sociale kwaliteiten en die mag je gerust in de verf zetten. Toon wie je bent, waar je voor staat en waar je toe in staat bent. Heb je het idee dat je meer kunt dan wat van je verwacht wordt, neem dan initiatief door eens iets extra te doen om jezelf in de kijker te plaatsen. Zijn er zaken waarvan je zelf weet dat ze geen positieve invloed hebben op je werk en je gedrag op het werk? Pak deze dan onmiddellijk aan. Starten met sporten om meer energie te hebben, stoppen met drugs om je geest helder te houden of gezonder gaan leven om minder vaak ziek te worden: het zijn nog maar enkele voorbeelden die je kunnen helpen.

Geef een reactie