Gaat u kit aanbrengen? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Gaat u kit aanbrengen? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Bij het aanbrengen van kit is een goede voorbereiding van essentieel belang. Ze zeggen uiteraard niet voor niets dat een goede voorbereiding het halve werk is. Dat is ook echt zo. Zeker wanneer u kit gaat aanbrengen. Met een goede voorbereiding blijft de kit goed hechten en kunt u de kans op lekkages en andere problemen verkleinen. In deze blog gaan we in op het belang van een goede voorbereiding bij het aanbrengen van kit. Zo is het belangrijk dat u:

1. Bepaalt welke kit geschikt is voor uw klus

Niet iedere kitsoort is geschikt voor iedere klus. Zo is siliconenkit bijvoorbeeld uitermate geschikt voor vochtige ruimtes als badkamers en keukens. Deze kit wordt gebruikt voor het kitten van gladde oppervlakken zoals tegels, metalen en glas. Voor poreuze oppervlakken als beton, steen, hout en gipsplaten kunt u juist weer beter acrylaatkit gebruiken. Deze kit droogt snel en is overschilderbaar, iets wat siliconenkit bijvoorbeeld niet is. Let op: acrylaatkit is dan weer niet geschikt voor vochtige ruimtes. Wilt u het beste van beide werelden? Dan is hybride kit de beste oplossing. Omdat hybride kit een combinatie is van siliconenkit en acrylaatkit, heeft het de voordelen van beide kitsoorten.

2. Uitrekent hoeveel kit u precies nodig heeft

De volgende stap is uitrekenen hoeveel kit u precies nodig heeft voor uw klus. Dit kan behoorlijk uiteenlopen, afhankelijk van de voeg die gekit moet worden. Om te berekenen hoeveel kit u nodig heeft, kunt u de volgende formule aanhouden: de hoogte van de voeg x de diepte van de voeg x de lengte van de af te dichten voeg. Bij een voeg van 15 millimeter hoog, 5 millimeter diep en 2 meter lang, heeft u: 15 x 5 x 2 = 150 milliliter kit nodig.

3. Zorgt voor een schone ondergrond

Kit hecht minder goed op een vuile ondergrond. Het is dan ook belangrijk om de te kitten ondergrond eerst goed schoon te maken. Vet, stof en ander vuil kunnen de hechting van de kit belemmeren. Gebruik voor het schoonmaken van de ondergrond een geschikte ontvetter en een schone doek of spons. Let op: laat de ondergrond goed drogen voordat u de kit aanbrengt.

4. De randen afplakt voor een scherpe kitrand

Het afplakken van de randen is misschien even een werkje, maar het voorkomt wel dat de kit op de verkeerde plekken terechtkomt. Ook zorgt het afplakken van de randen met schilderstape ervoor dat u een scherpe kitrand kunt aanbrengen. Duw de tape goed stevig aan zodat er geen ruimte is waar de kit onderdoor kan kruipen. Nu kunt u de kit met een kitpistool en het juiste kitmondstuk aanbrengen. Volg hierbij altijd de aanwijzingen op de verpakking op. Bij Otto Seal vindt u alles wat u nodig heeft voor uw kitklus.

Geef een reactie