De traiteur aan huis

De traiteur aan huis

Als je ook maar iets op mij lijkt, wist je tot een paar weken terug (of misschien wel tot zo dadelijk) niet eens wat een traiteur is—laat staan een traiteur aan huis! Maar, wat is het dan? Levensveranderend; dat is het! Stel je voor: een scala aan gezonde maaltijden aan huis, voor die keren dat je niet wil of kan koken (hoe vaak dat dan ook is). Maar laten we ons even verdiepen voordat we compleet enthousiast worden; hoe werkt zoiets? En wat voor maaltijden zijn het?

Traiteurs

Een snelle samenvatting van wat een traiteur precies is, lijkt me wel even handig. Al is het voor mijn gemoedsrust! Een traiteur ligt ergens tussen een restaurant en bijvoorbeeld een supermarkt of slagerij in. Waar je bij een slagerij kwalitatief goede ingrediënten haalt, haal je bij een traiteur vaak vers bereide, diepvries verse en kwalitatief goede maaltijden; kant-en-klaar! Een traiteur neemt dus eigenlijk afscheid van het mindere imago van kant-en-klaar maaltijden. Alle maaltijden die bij een traiteur in de vriezer liggen worden in professionele keukens bereid.

Al die keus

Het allerfijnst van een traiteur aan huis? De variatie in gezonde en tóch lekkere maaltijden die je kan bestellen. Alleen al in een categorie als, bijvoorbeeld, ‘stamppot’ of andere ‘dagelijkse kost’ is er voor iedereen wat wils. Er zijn vaak opties voor allerlei soorten vlees en vis, en ook steeds meer vegetarische. Die variatie zal natuurlijk alleen nog maar verbreden en verbeteren in de toekomst. Nog een voordeel van een traiteur: de variatie is er ook in luxe. Mocht je dus een keer jezelf willen trakteren op een lekker stuk vis, of een twee -of driegangenmenu; het kan! Heerlijk luxe soepen en desserts, een traiteur aan huis heeft het allemaal. Ook zijn er speciale maaltijden voor mensen die met een dieet bezig zijn, zoals zoutarm.

Kortom, een traiteur aan huis is een uitstekend idee. Of je nu niet altijd zin hebt om te koken of het (tijdelijk) niet zelf kan, toch lekker gezond en gevarieerd kunnen eten is iets wat iedereen verdiend. De diepvries verse maaltijden die door een traiteur bezorgd worden, kunnen ook enkele maanden bewaard worden en daarom kan je verantwoordelijk en goed vooruit plannen. Kortom elke dag genieten van een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Geef een reactie